چین و جامعه بینالملل باید به آمریکا درس دیپلماسی بدهند
«وانگ یی»، وزیر امور خارجه چین روز دوشنبه (۴ مرداد ۱۴۰۰) در رایزنی با دیپلماتهای پاکستانی گفت: «واشنگتن باید درک کند که هیچ کشوری از دیگری برتر نیست و مقامات آمریکایی باید بدانند که پکن با اینگونه صحبتها خوار و خفیف نمیشود.» وزیر امور خارجه چین گفت که ایالات متحده به یک آموزش در مورد چگونگی رفتار با سایر کشورها نیاز دارد.
اظهارات وی در حالی بیان شد که «وندی شرمن»، معاون وزارت خارجه آمریکا قصد دیدار از «تیان جین» را دارد و وی به عنوان بالاترین مقام آمریکایی است که از زمان حضور «جو بایدن»، رئیسجمهور آمریکا در کاخ سفید پا به چین گذاشت. وانگیی گفت: «اگر ایالات متحده آمادگی برخورد یکسان با سایر کشورها را ندارد، پس چین و جامعه بینالمللی وظیفه دارند که در مورد دیپلماسی به ایالات متحده درس بدهند.» وانگیی در پاسخ به اظهارات اخیر «ند پرایس»، سخنگوی وزارت خارجه آمریکا گفت: «ایالات متحده همیشه با نقاط قوت ادعایی خود دیگران را تحت فشار قرار داده است، اما من میخواهم به طرف آمریکایی بگویم که هرگز کشوری برتر از دیگران نیست.» وی همچنین تأکید کرد که چین هرگز کشوری با اینگونه تفکر را نمیپذیرد.
مقامهای ارشد آمریکایی روز شنبه (۲ مرداد ۱۴۰۰) گفتند که ایالات متحده دیدارهای سطح بالای آینده بین دیپلماتهای آمریکایی و چینی را فرصتی برای جلوگیری از افزایش تنشهای دوجانبه به سوء تفاهم میدانند. مقامات دولت جو بایدن این نشستها را نه به عنوان فرصتی برای چانهزنی بلکه برای تعیین پارامترهایی برای روابط گسترده میدانند. شرمن قصد دارد به همتایان خود بگوید که ایالات متحده از رقابت سخت و پایدار با چین استقبال میکند، اما همه باید طبق همان قوانین و در شرایط بازی برابر بازی کنند. شرمن که بالاترین مقام دولت بایدن برای دیدار از چین است، در میان تنشهای دوجانبه که اخیراً به دلیل اتهامات متقابل حملات سایبری، تحریمهای سنگین و تلاشهای بیشتر واشنگتن برای تجمع شرکای خود برای مقابله با پکن، وارد این کشور میشود.
یک مقام ارشد دولت آمریکا گفت: «گفتوگوی صریح و آشکار، به ویژه در مواردی که ما اختلاف نظر داریم، برای کاهش سو تفاهم، حفظ صلح و امنیت جهانی و پیشرفت در موضوعات مهم بسیار مهم است.» یک مقام دیگر دولت آمریکا گفت که هدف از مذاکرات حفظ خطوط باز ارتباطی در سطح ارشد است. این سخنان در حالی بیان میشود که تحرکات نظامی چین در اطراف تایوان و اختلافات ارضی در دریای چین جنوبی کماکان ادامه دارد. چین بارها نسبت به حضور نظامی آمریکا در منطقه اعتراض کرده و خواستار خروج فوری ناوها و تجهیزات نظامی آمریکا از منطقه است. چین همچنین مخالفت خود را با رویکرد زورگویانه آمریکا با کشورهای مستقل بیان داشته و مخالف رویکرد تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه کشورها و ملتهای مختلف است.
منبع خبر: شبکۀ العالم
نظر شما :