روسیه با درایت به تحریمهای احتمالی آمریکا پاسخ خواهد داد
«دیمیتری پسکوف»، سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه شامگاه دوشنبه (۵ مهر ۱۴۰۰) در گفتوگو با برنامۀ مستند «مسکو.کرملین.پوتین» از شبکۀ اول تلویزیون این کشور، ابراز تأسف کرد که در ایالات متحده این مسئله مُد شده که سیاستمداران با استفاده از روس هراسی رتبۀ خود را افزایش دهند و در این راستا با یکدیگر رقابت میکنند.
پسکوف در تفسیر امکان اعمال تحریمهایی علیه ۳۵ شهروند روس، از جمله مقامات بلندپایه دولتی و رجال برجستۀ اجتماعی از سوی آمریکا، گفت: «ما میدانیم که متأسفانه در ایالات متحده طی سالهای اخیر مد شده که افراد بر اساس تمایلات روس هراسانه، خود را بالا ببرند، بدین ترتیب که هر کس اظهارات ضدروسی بیشتری داشته باشد، امتیاز بیشتری خواهد داشت.» پسکوب با ابراز امیدواری در این باره که مقامات واشنگتن به چنین پیشنهاد احمقانهای از سوی نمایندگان کنگره گوش ندهند، یادآور شد که چنین اقدامی تنها به ضرر جَو سازنده در روابط دو کشور و مغایر با روح حاکم بر نشست سران ژنو خواهد بود.
سخنگوی کرملین تأکید کرد: «در صورت تصمیم دولت آمریکا برای اعمال چنین تحریمهایی، طرف روسی با درایت به آن پاسخ مناسب خواهد داد.» به گفتۀ وی، دومای دولتی روسیه در ترکیب جدید آن، پاسخهای متقابل به این اقدام خصمانه طرف آمریکایی را مورد بررسی قرار خواهد داد. مجلس نمایندگان کنگرۀ آمریکا روز جمعه لایحۀ قانونی پیشنهادی دربارۀ اعمال تحریمهایی علیه ۳۵ شهروند روسیه، از جمله نخستوزیر و چند وزیر کابینه و برخی رجال اجتماعی این کشور را مورد تأیید قرار داد. این مصوبه جنبۀ توصیهای داشته و دولت آمریکا را موظف به اعمال این تحریمها نمیکند.
دیمیتری پسکوف در پاسخ به سؤالی دربارۀ اظهارات اخیر «رجب طیب اردوغان»، رئیسجمهور ترکیه دربارۀ عدم به رسمیت شناختن شبه جزیره کریمه، توضیح داد که این سخنان مسلماً برای مقامات مسکو ناخوشایند و غیرقابل قبول است، ولی تأثیری بر دورنمای سفر رهبر ترکیه به روسیه ندارد. به گفتۀ وی، در روسیه به خوبی از مواضع اردوغان دربارۀ کریمه آگاه هستند و این مسئله هرگز پنهان نشده است، البته به زبان آوردن آن در آستانۀ سفر به روسیه، اقدام ناخوشایند و تأسف باری بود. سخنگوی دفتر ریاست جمهوری روسیه افزود: «بهرغم اظهارات غیرسازنده از سوی مقامات آنکارا، ما ترجیح میدهیم که روی موضوع ادامۀ توسعۀ روابط دوجانبه بین ترکیه و روسیه و همکاری دو کشور برای حل و فصل مشکلات و چالشهای منطقهای متمرکز شویم.»
سخنگوی کرملین در بخش دیگری از این برنامه تأکید کرد که عدم تمایل مقامات کییف برای اجرای توافقات مینسک، مانع جدی برای دیدار «ولادیمیر پوتین»، رئیسجمهوری روسیه با «ولادیمیر زلنسکی»، همتای اوکراینی وی است، هرچند پوتین بارها از آمادگی خود برای چنین نشستی صحبت کرده است. وی با اشاره به اینکه مناقشۀ نظامی در منطقه دونباس، یک بحران داخلی در اوکراین است و حل و فصل آن فقط در صورتی ممکن خواهد بود که طرفین اوکراینی با یکدیگر مذاکره کرده و به توافق برسند، افزود: «البته تحقق توافقات مینسک به طور کامل به بنبست رسیده و مقامات کییف تمایلی برای اجرای تعهدات خویش بر اساس آن ندارند. ضمن اینکه روسیه طرف مناقشه دونباس نبوده و این موضوع نمیتواند در جریان نشست سران روسیه و اوکراین مطرح شود. بنابراین، فراهم سازی چنین دیداری بدون توافق دو طرف دربارۀ دستور کار آن ممکن نخواهد بود.»
منبع خبر: خبرگزاری تسنیم
نظر شما :