دشمن نتوانست اهداف ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش را شناسایی کند
امیر دریادار «حبیبالله سیاری»، معاون هماهنگکنندۀ ارتش جمهوری اسلامی ایران روز شنبه (۱۸ دی ۱۴۰۰) در گفتوگو با خبرنگاران با اشاره به مأموریت ناوگروه ۷۵ نیروی دریایی ارتش، گفت: «ناوگروه ۷۵ کشورمان از جنوب آفریقا دور زد و با عبور از سه اقیانوس هند شمالی و جنوبی، اقیانوس اطلس شمالی و جنوبی و خلیج فنلاند و گذشتن از کنار ۵۵ کشور، بدون پهلوگیری به سن پترزبورگ رسید.»
وی افزود: «این مأموریت مهم ۱۳۵ روز طول کشید که مأموریت مهمی محسوب میشود و برای دنیا معنا دارد. استکبار جهانی بهرغم اینکه میگوید اشراف اطلاعاتی دارد، متوجه نشدند قرار است کجا برویم.» معاون هماهنگ کننده ارتش گفت: «در عرصۀ دریای آزاد ماندگاری مهم است؛ به عبارتی این مأموریت به دنیا اعلام کرد ایران به این توانمندی رسیده که میتواند ناوشکنی بسازد که چنین مأموریتی را اجرا کند.»
امیر دریادار سیاری اضافه کرد: «خاطرم هست برای حضور در همایشی به آفریقای جنوبی رفته بودم که فرمانده نیروی دریایی یکی از کشورها از من سؤال کرد ناوی که ساختید، توان دریانوردی هم دارد؟ در واقع پرسید سیستم رانش و موتور دارد؟ در واقع نگاهش این بود که ما توانایی ساخت ناوشکن نداریم و صرفاً ماکت است.» وی تصریح کرد: «به وی گفتم در خلیج عدن ناوشکن برای اسکورت کشتیهایتان دارید از این رو به فرمانده ناوتان سفارش کنید تا ناوشکن جماران را طی یک ماه آینده در آن منطقه رصد کند. این ناوشکن طی سه ماه مأموریت انجام داد و به کشور بازگشت. وقتی مجدداً این فرمانده خارجی را در همایشی در بنگلادش دیدم، با زبان بیزبانی گفت ناوشکن شما را دیدم و متوجه شدم که میتوانید.»
معاون هماهنگ کننده ارتش در خصوص شاخصهای رزمایش ذوالفقار ۱۴۰۰ اظهار داشت: «این رزمایش با اقتدار در دریاهای آزاد و تا عمق ۲ هزار کیلومتری انجام شد که نشاندهنده اشراف اطلاعاتی تا مدار ۱۰ درجه، خلیج عدن و دریای سرخ است؛ این مهم به معنای حضور در آبهای آزاد و دست بلند نظام در حوزه دریایی است.»
وی افزود: «ماندن در دریا، بهرهگیری از ناوها، زیردریاییها و ناوشکنهایی که میتواند در اقیانوسها بماند و با امواج سهمگین مقابله کند، دارای اهمیت است؛ دفاع ساحلی قوی، توانمندی پدافندی، پشتیبانی نیروی هوایی از نیروی دریایی در دریاهای آزاد و … از جمله موضوعات مهمی است که نشان دهندۀ اقتدار کشورمان است؛ از این رو برگزاری این رزمایش مورد توجه دنیا قرار میگیرد.» امیر دریادار سیاری با اشاره به اقدامات رسانهای نیروی دریایی ارتش گفت: «میتوان گفت وقتی هواپیمای نیروی هوایی ارتش از باند فرودگاه بلند میشود از غرش هوایی همگان متوجه میشوند خلبان برای انجام عملیات پرواز کرد اما وقتی ناو نیروی دریایی از اسکله جدا میشود، کسی از آن خبر نخواهد داشت. از این رو تلاش کردیم زحمات دلاورمردان نیروی دریایی ارتش در رسانه بیشتر منعکس شود.»
معاون هماهنگکننده ارتش تصریح کرد: «خوشبختانه مردم با توانمندیها، اقدامات و خصوصاً با ارزش فعالیتهای نیروی دریایی و ارتباط آن با اقتصاد کشور آشنا شدند. وقتی گفته میشد ۱۰ هزار کشتی نفتکش و تجاری توسط نیروی دریایی ارتش اسکورت و همراهی شده، کسی معنی آن را نمیدانست؛ در واقع افراد نمیدانستند دشمن نمیخواست کشتی در بنادر کشورمان پهلو بگیرد تا مواد غذایی، گندم، شکر و غیره که در آن زمان نیاز داشتیم وارد کشور شود تا نهایت قحطی ایجاد شود.» امیر دریادار سیاری افزود: «اگر نمیتوانستیم نفتکشهایمان را در مقابل حملات موشکی و هوایی دشمن اسکورت کنیم، در حوزه تأمین مالی با مشکل مواجه میشدیم زیرا کسی به کشورمان کمک نمیکرد. حفظ جزیره خارک، بازماندن راه درآمدزایی برای کشور و غیره همگان از طریق فعالیتهایی است که نیروی دریایی انجام میدهد، از این رو اقدامات رسانهای موجب شد مردم با فعالیتهای نیروی دریایی ارتش بیشتر آشنا شوند.»
منبع خبر: خبرگزاری خانۀ ملت
نظر شما :