رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در دیدار با سفیر چین در تهران:

« امکانات آمریکا در منطقه و جهان ضعیف‌تر شده‌ ولی رفتار این کشور خطرناک‌تر از قبل شده و این دشمن مشترک، فرصت مشترکی را برای چین و سایر کشورها که در این جبهه هستند ایجاد کرده ‌است».
۲۷ فروردین ۱۴۰۴ | ۱۷:۱۰ کد : ۷۳۴۱ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۱۶۰
رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در دیدار با سفیر چین در تهران:

سرتیپ پاسدار دکتر اسماعیل احمدی مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی جمهوری اسلامی ایران روز چهارشنبه 27 فروردین 1404، در دیدار با آقای کونگ پی وو سفیر جمهوری خلق چین، با اشاره به روابط خوب دو کشور ایران و چین در سال‌های گذشته و در حال ‌حاضر اظهار داشت: گاهی این روابط با نوسانات کمی مواجه بوده ‌است ولی در مجموع روابط خوب و باثباتی بین دو کشور هم در زمینه اقتصادی و هم در حوزه نظامی در سال‌های اخیر وجود داشته و رو به توسعه بوده و ما تلاش می‌کنیم این روابط را تقویت نماییم.

ایشان اضافه نمودند: مهم این است که ما هم منافع مشترک و هم دشمنان مشترک داریم و مهم‌ترین دشمن ما که امروز چین هم با آن درگیر می‌باشد آمریکا است که با وضع تعرفه‌های سنگین، جنگ اقتصادی را با چین و ۱۸۰ کشور دیگر شروع کرده ‌است و فکر می‌کنم این درگیری اجتناب‌ناپذیر بود، زیرا آمریکایی‌ها به ‌لحاظ اقتصادی و زیرساختی در حال افول هستند و از سویی نمی‌توانند نظاره‌گر این افول باشند، طبیعتاً توان نظامی آمریکا و اقتصادی آن با ۲۰ تا ۳۰ سال گذشته تفاوت کرده است و آمریکا نمی‌تواند در چند جبهه بجنگد.

سردار احمدی مقدم افزودند: در دوره بایدن، آمریکا با روسیه وارد جنگ شد ولی در دوره ترامپ تلاش می‌کند جبهه روسیه را آرام و بیشتر با چین مقابله نماید و در منطقه خاورمیانه هم رژیم صهیونیستی تلاش می‌کند با ایجاد مشکلات در منطقه، آمریکا را درگیر نماید.

وی همچنین اضافه نمود: در مجموع امکانات آمریکا در منطقه و جهان ضعیف‌تر شده‌ ولی رفتار این کشور خطرناک‌تر از قبل شده و این دشمن مشترک، فرصت مشترکی را برای چین و سایر کشورها که در این جبهه هستند ایجاد کرده ‌است.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی اضافه نمود: مراکزی مثل دانشگاه عالی دفاع ملی و مراکز مشابه در چین باید این فرصت‌ها را تبیین کنند و ما در نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران آماده هرگونه همکاری علمی پژوهشی و تعمیق روابط در سایر ابعاد با کشور چین هستیم.

سفیر جمهوری خلق چین ضمن تشکر از اظهارات رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی، بیان داشت: اعمال تعرفه‌ بر کالاهای چین و ایران و ۱۸۰ کشور دیگر، نشان‌دهنده قدرت آمریکا نیست بلکه ضعف آمریکا را نشان می‌دهد. چین این افزایش تعرفه‌ها را محکوم کرده و اقدامات متقابل را به عمل آورده است. این اقدامات چین برای مقابله با آمریکا، نه‌تنها به نفع چین است، بلکه منافع سایر کشورها و حتی به نظم بین‌المللی نیز در اقتصاد کمک خواهد کرد.

سفیر چین با اشاره به روابط خوب سیاسی، اقتصادی و نظامی دو کشور ابراز داشت: از سال ۲۰۱۶ که رئیس جمهور ما به کشور شما سفر کرد و پیمان راهبردی ۲۵ ساله را با جمهوری اسلامی ایران امضاء نمود، نزدیک به 9 سال گذشته است.

ما در این زمینه تجربیات خوبی کسب کرده‌ایم و مهم‌ترین مورد، افزایش اعتماد سیاسی بین دو کشور بوده است که باید بیشتر شود و خیلی خوشحالم که با اهتمام رهبران دو کشور ایران و چین، اعتماد راهبردی بین دو کشور در حال افزایش است.

سفیر جمهوری خلق چین در جمهوری اسلامی ایران در بخش دیگری از سخنان خود در خصوص افول آمریکا اظهار داشت: آمریکا به افول نزدیک‌تر می‌شود و ما نباید بترسیم و بایستی با آمریکا مقابله کنیم و یکی از راه‌های مقابله، توسعه روابط بین دو کشور ایران و چین است که هر روز بایستی از روز دیگر بهتر باشد.

وی در ادامه افزود: مهم نیست که در آمریکا کدام حزب قدرت را به دست داشته باشد. اهداف اصلی آمریکا مشخص است اما اقدامات آن‌ها برای رسیدن به هدف با هم متفاوت است. ترامپ دوست دارد معامله کند چون یک تاجر است؛ اما این معامله، یک معامله واقعی نیست زیرا معامله واقعی باید بر پایه منافع متقابل باشد که معمولاً معاملات آمریکا این‌گونه نیست. ایران در مقابله با آمریکا، هم تجربیات فراوانی دارد و هم اراده‌ای قوی. لذا دو کشور ایران و چین می‌توانند با همکاری یکدیگر اوضاع را مدیریت کنند.

آقای کونگ با اشاره به اشتراکات فرهنگی و روابط عمیق بین دو کشور اشاره نمود که پیوستن ایران به شانگهای و بریکس می‌تواند زمینه‌های توسعه همکاری بیشتری را بین دو کشور فراهم نماید و ایران نشان داده است که عضو فعالی در این دو سازمان می‌باشد.

کلید واژه ها: چین کشور ایران چین ایران چین خلق چین جمهوری خلق چین سفیر جمهوری خلق چین آمریکا کشور کشور ایران ایران


نظر شما :