ارزیابی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور از تمرین راهبردی شبیه سازی پاندمی ناشناخته

سرتیپ غلامرضا جلالی رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در حاشیه اولین تمرین راهبردی شبیه سازی پاندمی ناشناخته که روز شنبه 20 اردیبهشت 1404 در آن سازمان برگزار شد، در مصاحبه با مرکز ارتباطات و روابط بینالملل دانشگاه عالی دفاع ملی بیان داشت: تحولات زیستی و تهدید زیستی در دنیا در حال تحولِ بسیار است و لحظه به لحظه، روزبهروز و سالبهسال تغییر میکند و دنیا را با تهدیدات جدی در این زمینه مواجه میکنه به شکلی که رهبران راهبردی و سیاسی دنیا تهدید زیستی را به لحاظ احتمال وقوع جزء تهدیدات یکم تا سوم دنیا تلقی میکنند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به کنفرانس امنیتی مونیخ که این موضوع را کاملاً ارزیابی کردهاند، اضافه نمود: سازمان بهداشت جهانی نیز پیشبینی کرده که ما در آینده با یک همهگیری و پاندومی جهانی احتمالی مواجه خواهیم بود بنابراین از کشورهای جهان خواسته شده آمادگیهای خود را در این ارتباط ارتقا دهند.
سرتیپ جلالی با قدردانی از دانشگاه عالی دفاع ملی که با طراحی ساختار و نظام و تمرین شبیهسازی شده اقدامی ارزنده را به انجام رسانیده است، اظهار داشت: ما باید بتوانیم بدون درگیر شدن در موضوع و مشارکت همه دستگاههای ذیربط در قالب یک تمرین یا بازی یا شبیهسازی محیطی، ضعفها و قوتهای خود را ارزیابی نماییم تا انشاءالله در بعد شناسایی و تصویر سازی از آینده و تهدیدات آن در حوزه زیستی بتوانیم گامی مؤثر برداریم.
وی افزود: با توجه به این تمرین، دستگاههای مشارکتکننده هم اقدامات خود را و هم نقاط ضعف و قوت خود را با توجه به سابقهشان درمورد مقابله با کرونا ارزیابی مینمایند و مشاهده خواهند کرد که در برابر یک حادثه جدید چه اقداماتی باید انجام دهند و ضعفها و قوتهایشان چیست.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با اشاره به اینکه اولین تمرین دستاورد بسیار خوبی داشته است ابراز امیدواری نمود که در تحولات بعدی هم بتوان از ظرفیتهایی مثل هوش مصنوعی و ابزارهای دیگری که میتواند در شبیهسازی کمک کند، بهرهبرداری گردد و چارچوبهای قانونی تعیین شده را دقیقتر و درستتر جلو ببرد.
سرتیپ دکتر جلالی در بیان ارزیابی تأثیر برگزاری این رخداد در جلوگیری از غافلگیری و آمادگی سازمانها و دستگاهها اظهار داشت: ارزیابی دقیق را باید انتهای این تمرین داشته باشیم اما از ابتدای تمرین تاکنون، ارزیابیها نشان میدهد که دستگاههای مشارکتکننده از این موضوع کاملاً استقبال کردهاند.
وی افزود: البته معیارهایی هم برای ارزیابی تعیین کردهایم تا در سطح راهبردی بتواند اشکالات و ضعفها را احصا کند.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور با بیان اینکه بهترین دستاورد این تمرین میتواند احصاء ضعفها و اشکالات و نواقص باشد اظهار داشت: این تمرین میتواند به ما نشان دهد که در هر حوزه، چه دستگاهی در این سطح، دارای چه نواقص و اشکالاتی برای مقابله با تهدید زیستی میباشد.
رئیس سازمان پدافند غیرعامل کشور در پاسخ به این سئوال که آیا برای تمرینات بعدی در همین سطح هم پیشبینیهایی به عمل آمده و آیا این تمرینات با همکاری دانشگاه عالی دفاع ملی ادامه پیدا خواهد کرد، اظهار داشت: طبیعتاً اولین تمرین در سطح راهبردی است که در کشورمان اولینبار است که انجام میشود و به طور طبیعی در اجرای آن، اشکالات و ضعفهای وجود خواهد داشت اما تلاش میکنیم با کمک دانشگاه عالی دفاع ملی آنها را اصلاح کنیم و در مرحله بعدی ارتقاء بخشیم.
وی افزود: در مرحله بعد، استفاده از قابلیتهای دیگر مثل اتوماسیون با استفاده از قابلیت هوش مصنوعی در دستور کار قرار میگیرد و با استفاده از یک نظام هماهنگ اجرایی میتوان بسیار مؤثر عمل نمود.
نظر شما :