مصاحبه سردار دکتر اسماعیل احمدی مقدم در اولین تمرین راهبردی شبیه‌سازی رخداد زیستی

۲۱ اردیبهشت ۱۴۰۴ | ۱۸:۰۵ کد : ۷۳۶۷ اخبار دانشگاه
تعداد بازدید:۸۶
مصاحبه سردار دکتر اسماعیل احمدی مقدم در  اولین تمرین راهبردی شبیه‌سازی رخداد زیستی

سرتیپ دکتر اسماعیل احمدی مقدم رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در حاشیه اولین تمرین راهبردی شبیه سازی پاندمی ناشناخته که روز شنبه 20 اردیبهشت 1404 در سازمان پدافند غیرعامل کشور برگزار شد، در مصاحبه با مرکز ارتباطات و روابط بین‌الملل دانشگاه بیان داشت: بازی‌های راهبردی در سطح جهان مخصوصاً در کشورهای پیشرفته بسیار متداول است و حوادث در دنیای امروز در سایه فناوری و تراکم جمعیت‌ها و رفت‌وآمد زیاد بین جوامع بسیار زیاد شده و سرعت تحولات خیلی زیاد و غافل‌گیرکننده شده است و این‌ها می‌تواند کشورها را تحت تأثیر قرار دهد.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی برای جلوگیری از غافل‌گیری به روش‌های مختلفی اشاره کردند از جمله سناریوپردازی شبیه‌سازی و بازی‌های راهبردی در کنار روش‌هایی مثل دیده‌بانی که در سطح ملی انجام می‌شود و طی آن، برای مواجهه با سناریوهای احتمالی آینده، راهکارهایی در افق ۵ تا ۱۰ سال آینده مشخص می‌شود.

سرتیپ احمدی مقدم در ادامه اظهار داشت: با سناریوپردازی به طور عملی در این فضا قرار می‌گیریم و اگر طرف مهاجم وجود داشته باشد که می‌تواند یک تهدید یا پاندمی باشد، یا یک تهدید گروهی یا کشوری، آنگاه دستگاه‌های کشوری باید نوع واکنشی را که باید در برابر آن نشان دهند که البته از کلان‌داده‌ها، از هوش مصنوعی و از ابزارهای ماشینی هم به‌عنوان تصمیم‌یار استفاده می‌شود.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی با بیان این مطلب که تلاش می‌شود مسئولین خود را در یک افق 10 ساله قرار دهند تا وقتی آن حادثه یا رویداد را مشاهده کردند با مهندسی معکوس به امروز بازگردند، اظهار داشت: اینکه از امروز ما چه اقداماتی باید انجام بدهیم تا در آن روز غافلگیر نشویم، بسیار مهم است.

ایشان در ادامه با مقایسه تلفات حادثه کرونا با دفاع مقدس، اضافه نمودند: اپیدمی کرونا خسارت‌های اقتصادی، جانی، روحی و روانی بوجود آورد و به این لحاظ اولین بازی راهبردی که در کشور آغاز شد با موضوع زیستی و مقابله با یک پاندمی بود.

دکتر احمدی مقدم با بیان این موضوع که حدس امروز دنیا این است که این حادثه به وقوع خواهد پیوست، اضافه نمود: ما تجربه دوران کرونا را داریم و با همین تجربیات باید ارزیابی نسبت به گذشته خودمان داشته باشیم و از این تجربیات برای آینده پلی بسازیم که اگر با چنین حادثه‌ای در آینده مواجه شدیم بتوانیم با خسارت‌های بسیار کمتر از گذشته، از آن عبور کنیم.

رئیس دانشگاه عالی دفاع ملی در پاسخ به علت انتخاب شبیه سازی راهبردی در اولین تمرین پاندمی راهبردی، اظهار داشت: در دانشگاه عالی دفاع ملی چند بازی راهبردی هم‌زمان در حوزه راهبردی نظامی، اقتصادی و جنگ شناختی طراحی شده، اما از آنجاکه این تیم آمادگی بیشتری داشت و زودتر به مرحله اجرا رسید برای این رزمایش انتخاب گردید و این لزوماً به معنای آن نیست که این موضوع اهمیت بیشتری داشته است.

کلید واژه ها: راهبردی بازی راهبردی دفاع عالی دفاع دانشگاه عالی دفاع رئیس دانشگاه عالی دفاع دفاع ملی ملی عالی دفاع ملی دانشگاه عالی دفاع ملی


( ۲ )

نظر شما :